تعیین تکلیف نقش اساسی در فرایند یادگیری دارد و توجه به این امر در فرایند باددهی و یادگیری یکی از ضروریات به شمار می رود:
ما در اینجا با انواع تکالیف ها شما را آشنا می کنیم
الف ) تکالیف تمرینی : آن تمرینات را شامل می شود که به صورت کتبی ، تمرین های اضافی در کلاس یا خارج از کلاس از دانش آموزان خواسته می شود و به صورت غیر خلاق و غیر تخیلی است .
ب ) تکالیف آماده سازی : که برای آماده سازی و آماده کردن شاگردان جهت درس های روز بعد مورد استفاده قرار می گیرد . مطالعه ی خارج از کتاب درسی ، جمع آوری مطالب مرتبط با درس ، کنفرانس ، حفظ کردن ، از رو خواندن درس به صورت گروهی یا انفرادی از این جمله هستند .
ج) تکالیف بسطی و امتدادی :این نوع تکالیف دانش آموزان را به فعالیت های بیشتر و سبب یادگیری نظریه ها ، قانون ها و ... می شود
د ) تکالیف خلاقیتی : این نوع تکالیف ها برای رشد خلاقیت ها و استعداد ها نقش مهمی را دارد روش های جدید برای انجام آزمایش ها و ساختن مدل ها و ماکت ها ، ساختن وسایل کمک آموزشی ، کشیدن نقاشی در مورد موضوع خاص از این جمله می باشند .
در فرایند یاددهی و یادگیری سعی شود که به این نوع از تکالیف توجه ویژه ای شود و متناسب با امکانات ، برنامه ی درسی ، موضوع درس و... مورد استفاده قرار گیرند
منبع : مقالات شخصی ایرج مختارنیا