طرح درس :
طرح درس یا سناریوی آموزشی برای نخستین بار در سال 1918 توسط فرانکلین بوبیت مطرح شد و لزوم استفاده از سازماندهی در امر یاددهی _ یادگیری مورد تاکید قرار گرفت . طرح درس به شکل امروزی آن ، در سال 1950 روانشناس برجسته ی امر تعلیم و تربیت بنجامین . اس .بلوم شکل گرفت و در سال 1962 رابرت گلیرز نظرات تکمیلی خود را در راستای دیدگاه های بلوم مطرح کرد که تا به امروز مد نظر برنامه ریزان و هدف گذاران آموزشی و دست اندرکاران امور آموزشی در سطح جهان بوده است .
تعریف طرح درس :
طرح درس که به آن راهنمای آموزشی هم گفته می شود و در واقع سندی است که اجزای فراین آموزشی فعال برای مشارکت فراگیر به منظور دستیابی به اهداف آموزشی را ترسیم می کند .
طرح درس ساختاری سازمان یافته برای تدریس و نقشه ی کلی برای هدایت فعالیت های آمزشی است ودر آن مفاهیم ، اهداف ، فرصت های آموزش و روش های ارزشیابی یک درس مشخص بیان می شود.
در یک طرح درس مجموعه ی فعالیت هایی که آموزش دهنده از پیش برای رسیدن به یک یا چند هدف آموزشی ویژه تدارک می بیند ، پیش بینی و تنظیم شده است و با کمک آن آموزش دهنده می تواند فعالیت های ضروری آموزشی را به ترتیب ودر مراحل و زمان های مشخص و به شیوه یای منطقی پیش برد.
مزایای نوشتن طرح درس :
طرح درس یکی از مهمترین موارد در شکل دهی به تدریس و آمادگی برای تدریس به شمار می رود که به نوعی تدریس ما را منسجم و دارای برنامه می کند و هدف هایی که در آموزش باید مورد توجه قرار گیرد را مورد پیش بینی قرار می دهد .
طرح درس معلم را نیز از نظر علمی در مورد درس تازه غنی می کند و معلم را برای فرا گرفتن مباحث تازه و گوناگون آماده می سازد و باعث می شود معلم در کلاس درس موضوع را در اختیار بگیرد و در پرسش ناگهانی دانش آموز آماده تر باشد و خود را گم نکند .
طرح درس اماده باعث می شود کیفیت آموزش به بالا برود و روش های زیاد و کاربردی تری نیز در کلاس درس مورد استفاده قرار گیرد.
منبع : 1- صفوی ، امان اله (1387 ) ،فنون و مهارت های تدریس، انتشارات تهران
همکار گرامی ما را با انتقادات و پیشنهادات خود یاری فرمایید. با نهایت تشکر مختارنیا